• Vill du göra skillnad för morgondagens vuxna och bli behörig lärare?

Haninge kommun samarbetar med organisationen Teach For Sweden för att utbilda motiverade lärare som vill arbeta för att alla barn ska lyckas i skolan. Ansökan till programmet är öppen till den 28 februari 2022.

• Internationella lärarkonferensen researchED kommer till Haninge - med fokus på forskning och skola

För femte året i rad står Haninge kommun värd för den internationella skolkonferensen researchED. Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen som i år är digital hålls den 4 december tillsammans med framstående ledare inom skolan som Dylan Wiliam, professor emeritus vid UCL Institute of Education, och Elisabeth Nilhfors, professor på Uppsala Universitet.

• Ställ frågor till utbildningsförvaltningen och förtroendevalda politiker

Nu vill höra mer om vad du vill veta om utbildning i Haninge kommun. Den 7 december håller utbildningsförvaltningen i den årliga skoldialogen på kulturhuset i Handen på Poseidons torg 8. Det är en aktivitet som utbildningsförvaltningen driver tillsammans med de förtroendevalda politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, för att få tillfälle att träffa och höra mer om medborgares olika frågor som rör barn och ungas skolgång och utbildningsfrågor i kommunen.

• Vinst och nomineringar i lärarpriser till Brandbergsskolan - Camilla Rudemyr utsedd till bästa lärare i Haninge

Den 10 november, hölls den årliga Lärargalan i Stockholm. Över 45 000 elever har nominerat tusentals lärare till Årets lärare som resulterade i ett antal priser som under kvällen delades ut - och Årets lärare i Haninge kommun är Camilla Rudemyr, lärare på Brandbergsskolan. Under hösten nominerades ytterligare en lärare på Brandbergsskolan till ett pris, Toini Rydgren, för Guldäpplet.

• Historiska budgetsatsningar på förskolan och skolan

Fler pedagoger i förskolan, ökad likvärdighet i skolan och förskolan samt en stärkt vuxenutbildning. Det är några av satsningarna i grund- och förskolenämndens samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens budgetar för 2022. Elevpengen får en historisk höjning med sju procent.

• Haninge allt populärare bland lärarstudenter

Haninge kommun har i år klättrat i Universum Sveriges rankning av de 50 mest populära arbetsgivarna bland förskollärar- och lärarstudenter. En utvärdering visar samtidigt att nästan samtliga av de som gör sin lärarpraktik i kommunen är nöjda med mottagandet. En majoritet skulle välja Haninge om de skulle söka lärarjobb i dag. Utöver satsningen på studenter utökas budgeten för att stärka lärarbehörigheten kommande år.

• Nya Söderbymalmsskolan invigd med pompa och ståt

Tisdagen den 19 oktober invigdes Söderbymalmsskolans nya och topprenoverade lokaler i Riksäpplet, Handen. På programmet stod bandklippning, rundtur och förfriskningar. Kommunstyrelsens ordförande, grund- och förskolenämndens ordförande samt vd:n för fastighetsbolaget SBB var några av de som invigningstalade.

• Tekniska museets utställning Sjukt Smart flyttar in på Söderbymalmsskolan

Sedan februari i år har Tekniska museets utställning Sjukt Smart – innovation om kampen mot corona ställts ut och turnerat runt i Stockholmsområdet. Nu fortsätter turnén till Haninge och flyttade den 19 oktober in på Söderbymalmsskolan för en dryg månad. Med på turnén följer också den mobila scienceverksamheten Maker Tour och ett samarbete med KTH. Utställningen och aktiviteterna är öppna för alla elever i mellanstadiet i Haninge kommuns skolor och blir en del av höstens undervisning.

• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• Närmare 50 ungdomar belönades för goda studieresultat

Grund- och förskolenämnden delade den 22 september ut stipendium för mycket goda studieresultat i grundskolan. Totalt 48 ungdomar premierades vilket är en ökning med 12 personer jämfört med förra året.

• {{item.Title}}

Central