• Ny skola i Vega klar till höstterminen 2020

12 december 2019

Skolan i Vega som går under arbetsnamnet Nakterhusskolan kommer stå klar till höstterminen 2020 med plats för totalt 420 elever från förskola upp till årskurs 6. Välkomna till informationsmöte om skolan den 23 januari.

• En ledare som gör avtryck i klassrummet

9 december 2019

Handen upp alla som någon gång tagit en smörgås i farten! Kanske har du en högstadielärare på Söderbymalmsskolan att tacka för att du kunnat smita in på en av Sveriges otaliga Subway-restauranger för att stilla hungern. Jennie von Bargen var nämligen drivande i att etablera snabbmatskedjan i Sverige innan hon sadlade om till lärare.

• Kvarnbäcksskolan samarbetar med Stockholms Ishockeyförbund

25 november 2019

Idrott ska vara till för alla barn oavsett var man växer upp. Vi vet att idrott och rörelse skapar glädje, bryter utanförskap, ökar jämställdheten och skapar trygghet.

• Öppen fritidsverksamhet flyttas till skolornas lokaler

21 november 2019

Den öppna fritidsverksamhet för 10-13-åringar som hittills bedrivits på träffpunkterna Lyckebygården och Dalarö kommer nu att flytta in i skolornas lokaler. Från årsskiftet får ungdomarna i HagaLyckeby besöka den öppna fritidsverksamheten på HagaLyckebyskolan och ungdomarna på Dalarö hittar den i Dalarö skola från och med juni nästa år.

• Elever och lärare från Vendelsömalmsskolan representerar Sverige på toppmöte i Köpenhamn

19 november 2019

I år fyller Barnkonventionen 30 år och med anledning av det har Nordiska ministerrådet bjudit in barn och unga från alla nordiska länderna till Nordic Childrens Summit i Köpenhamn den 16 januari 2020.

• Ribbybergsskolan stängd 7/1-2020.

23 oktober 2019

På grund av en studiedag för all personal är skola och fritids helt stängd under hela tisdagen den 7 januari 2020.

• Haningelärare möter Nobelpristagare

22 oktober 2019

Helena Lewin, Lärare i engelska och franska på Dalarö skola i Haninge kommun, fick möjligheten att möta Nobelpristagare och diskutera utbildning och skola med lärarkollegor från hela världen på den internationella konferensen Nobel Prize Teacher Summit.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

30 september 2019

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2019 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2017.

• Ny rektor till Ribbybergsskolan

29 september 2019

Tisdagen den 1 oktober tar Johanna Jozic över rodret och styr Ribbybergsskolan mot nya mål.

• Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun

27 augusti 2019

För sjunde året i rad blev Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun i tävlingen White Guide Junior. Dessutom nominerades Vikingaskolan till årets klimatkök och Runstensskolan och Svartbäcksskolan till årets skolrestaurang. Tävlingen avgörs i Malmö den 17 september.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}